Materialul cursului conține text, peste 450 de fotografii, 33 video și este structurat în 50 de lecții.

Realizarea microfermei biointensive

  • Lecția 1 – Introducere

Structura cursului, cum să utilizați cursul, ce ne propunem cu acest curs…

  • Lecția 2 – Proiectarea microfermei

Alegerea locaţiei, dimensiunea fermei, realizarea straturilor înălțate, optimizarea logististicii, standardizare, identificare straturi …

  • Lecția 3 – Cultivarea biointensivă

Principiile cultivării biointensive, avantaje, cum să aplicați principiile care stau la baza acestor practici, distanţe de plantare în sistem biointensiv …

  • Lecția 4 – Crearea unui sol viu

Solul vegetal, rețeaua trofică a solului, microorganisme, râme, cum să vă creați un sol viu …

  • Lecția 5 – Compostul

Importanța compostului, realizarea compostului, cum facem grămada de compost, materia organică pentru compostare, aerarea, umiditatea, etapele compostării, raportul carbon-azot, aplicarea compostului pe straturi, humusul...

  • Lecția 6 – Grădinărit fără săpat

Abordarea „no-till”, avantajele tehnicii „no till”, cum pregătiți straturile fără săpat...

  • Lecția 7 – Prezentarea uneltelor utilizate la Ferma Gardenbio

Uneltele de mână utilizate la ferma Gardenbio şi regăsite la cei mai renumiţi fermieri din lume care practică microagricultură. Broadfork, minifreză, semănătoare pe 6 rânduri, rolă de nivelare…

  • Lecția 8 – Planificarea

Importanța planificării anuale a culturilor, stabilirea obiectivelor, ce cultivăm, planul culturilor, planul achizițiilor, cum să vă planificați din ianuarie până în decembrie ...

  • Lecția 9 – Rotaţia culturilor

De ce este importantă rotația culturilor, avantaje, cum să o aplicați pe familii de plante…

  • Lecția 10 – Asocierea plantelor

Avantajele asocierii plantelor, perechi de plante companion, exemple de asocieri de plante aplicate la ferma Gardenbio…

  • Lecția 11 – Biodiversitate

Importanța biodiversității, crearea habitatelor pentru insecte benefice și polenizatori, pentru păsări și alte viețuitoare…

  • Lecția 12 – Managementul integrat al dăunătorilor(IPM)

Abordarea IPM, principii: prevenţia, pragul economic, monitorizarea, controlul mecanic, biocontrolul, pesticide ecologice…

  • Lecția 13 – Biocontrol

Abordarea biocontrolului, biocontrol clasic, augmentativ și conservativ, insecte benefice…

  • Lecția 14 – Prepararea extractelor vegetale

Rolul extractelor vegetale, cum preparăm extractele vegetaleboli şi dăunători combătute cu ajutorul extractelor vegetale …

  • Lecția 15- Cultivarea în spaţii protejate

De ce să cultivați în spații protejate, variante, construcţia unui solar, factori de mediu, lumina, CO2 , temperatura, umiditatea…

  • Lecția 16 – Irigarea

Sisteme de irigare, irigarea prin picurare, realizarea unui puț pentru apă, cum și când să udați …

  • Lecția 17 – Producerea răsadurilor

Semințele pentru răsaduri, materiale necesare pentru înființarea răsadurilor, când semănăm semințele pentru răsaduri, realizarea unei răsadnițe, îngrijirea răsadurilor, repicarea, plantarea răsadurilor, furnizori de semințe certificate ecologic…


Cultivarea legumelor

Cum să cultivați de la sămânță la recoltare, caracteristicile biologice ale plantelor, distanțe de plantare, varietăți cultivate, perioada de cultivare, condiții de mediu, boli și dăunători (text, foto, video pentru fiecare cultură)…

  • Lecția 18 – Ardei
  • Lecția 19 – Broccoli
  • Lecția 20 – Castraveți
  • Lecția 21 – Ceapă
  • Lecția 22 – Ceapă verde
  • Lecția 23 – Conopidă
  • Lecția 24 – Dovlecei
  • Lecția 25 – Fenicul
  • Lecția 26 – Gulii
  • Lecția 27 – Kale
  • Lecția 28 – Lobodă
  • Lecția 29 – Mangold
  • Lecția 30 – Mazăre
  • Lecția 31 – Morcovi
  • Lecția 32 – Pepeni galbeni
  • Lecția 33 – Praz
  • Lecția 34 – Ridichi de lună
  • Lecția 35 – Ridichi de iarnă
  • Lecția 36 – Rucola
  • Lecția 37 – Salată
  • Lecția 38 – Salată mesclun
  • Lecția 39 – Spanac
  • Lecția 40 – Sfeclă roșie
  • Lecția 41 – Tomate
  • Lecția 42 – Țelină
  • Lecția 43 – Usturoi
  • Lecția 44 – Varză
  • Lecția 45 – Vinete

Marketing & vânzare

  • Lecția 46 – Crearea unui brand

Importanța brandului, cum să construiți un brand…

  • Lecția 47 – Cum să vindeți on-line produsele

Alegerea domeniului pentru site, realizarea unui magazin virtual, avantajele vânzării printr-un magazin virtual, vânzare CSA cu abonament, exemple …

  • Lecția 48 – Promovarea produselor

Metode de promovare, newslettere, sms-uri, articole pe facebook, reclamă targetată …

  • Lecția 49 – Fidelizarea clienților

Importanța fidelizării clienților, etape, cum fidelizăm clienții …

  • Lecția 50 – Ambalarea produselor

Cum ambalăm produsele, etichetarea, cum livrăm …

Discounturi furnizori


Oana și Edi – Ferma lu` Moș Ghiță

Deși creștem ferma de mai bine de 10 ani, este mereu nevoie să ne actualizăm informațiile și să învățăm, cu atât mai mult cu cât nu avem formarea de bază în agricultură.
La voi am văzut prima dată imagini de la ferma Bec Hellouin și am rămas profund impresionați. Am urmărit în ultimii ani canalele lui Curtis Stone, JM Fortier, Conor Crickmore și am încercat să aplicăm cât mai mult din ceea ce ei promovează.
În privința cursului vostru putem spune ca are o structură foarte clară și este ușor de parcurs. Ne-a plăcut mult că se urmărește un anumit tipar pentru fiecare cultură și că informația e ușor de găsit. Cursul este potrivit atât pentru cei care doresc să cultive pentru ei, cât și pentru cei care vor să înceapă o mică afacere.
Dacă am fi avut acces la un astfel de curs în urmă cu 5, 6 ani probabil că am fi economisit foarte mult: timp, energie, bani, nervi, peri albi :).

Noi am cam învățat din încercări ceea ce știm. Ori voi, prin curs, oferiți rețete funcționale, testate și clare pentru culturi reușite.
Găsim cursul foarte util, ne ajută în activitatea noastră, am implementat idei promovate în curs și admirăm tot ceea ce ați construit în jurul brand-ului Gardenbio.

Din punctul nostru de vedere sunteți un model de urmat pentru fermele ecologice din România.
Felicitari pentru tot ce faceți!


Tudor Petruțiu

Gardenbio, din vecinătatea orașului Baia Mare, ne-au ajutat enorm în a da startul grădinii Blue Gardens. Pe lângă împărtășirea directă a experiențelor, am urmat și cursul online de grădinărit biointensiv Microferma biointensivă creat de ei și recomandăm cu mare drag persoanelor interesate să intre în detaliu în acest domeniu (este o sinteză foarte clară a anilor de grădinărit în sistem regenerativ).


Melinda Nagy

Noi de 10 ani ne ocupăm de cultivarea legumelor în Biharia, lângă Oradea. Foarte mult ne-am bucurat când am găsit cursurile Gardenbio, fiindcă de ceva vreme ne gândim că ar fi bine să trecem și noi la cultivarea ecologică.

În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru cursul Microferma biointensivă la care m-am înscris și eu. Cursul este foarte încurajator și de folos. Sunt în totalitate mulțumită de rezultatele obținute, bineînțeles pe lângă greșelile realizate (noi de obicei varză și conopidă plantăm și în solare și afară în gradină).
Acum dați-mi voie să vă arăt niște poze din grădina noastră și să vă invit pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/legumedegradinadinbiharia , ca să aruncați o privire peste cum ne descurcăm.
Încă o dată vreau să mulțumesc pentru sfaturile și lecțiile din curs.


Alec Blenche

Mulțumesc mult pentru această experiență extraordinară. Cel mai bun curs de pe piață. Pur și simplu te apucă de mână și te plimbă prin grădină explicându-ți pas cu pas tot ce trebuie să știi. Informație practică, aplicată, demonstrată cu rezultate deosebite. Felicitări pentru tot ce faceți, vă doresc numai bine și abia aștept următoarele cursuri.


Preț curs: 2000 lei

Preț PROMO: 1000 lei