Materialul cursului conține text, peste 450 de fotografii, 33 video și este structurat în 50 de lecții.

Realizarea microfermei biointensive

  • Lecția 1 – Introducere

Structura cursului, cum să utilizați cursul, ce ne propunem cu acest curs…

  • Lecția 2 – Proiectarea microfermei

Alegerea locaţiei, dimensiunea fermei, realizarea straturilor înălțate, optimizarea logististicii, standardizare, identificare straturi …

  • Lecția 3 – Cultivarea biointensivă

Principiile cultivării biointensive, avantaje, cum să aplicați principiile care stau la baza acestor practici, distanţe de plantare în sistem biointensiv …

  • Lecția 4 – Crearea unui sol viu

Solul vegetal, rețeaua trofică a solului, microorganisme, râme, cum să vă creați un sol viu …

  • Lecția 5 – Compostul

Importanța compostului, realizarea compostului, cum facem grămada de compost, materia organică pentru compostare, aerarea, umiditatea, etapele compostării, raportul carbon-azot, aplicarea compostului pe straturi, humusul...

  • Lecția 6 – Grădinărit fără săpat

Abordarea „no-till”, avantajele tehnicii „no till”, cum pregătiți straturile fără săpat...

  • Lecția 7 – Prezentarea uneltelor utilizate la Ferma Gardenbio

Uneltele de mână utilizate la ferma Gardenbio şi regăsite la cei mai renumiţi fermieri din lume care practică microagricultură. Broadfork, minifreză, semănătoare pe 6 rânduri, rolă de nivelare…

  • Lecția 8 – Planificarea

Importanța planificării anuale a culturilor, stabilirea obiectivelor, ce cultivăm, planul culturilor, planul achizițiilor, cum să vă planificați din ianuarie până în decembrie ...

  • Lecția 9 – Rotaţia culturilor

De ce este importantă rotația culturilor, avantaje, cum să o aplicați pe familii de plante…

  • Lecția 10 – Asocierea plantelor

Avantajele asocierii plantelor, perechi de plante companion, exemple de asocieri de plante aplicate la ferma Gardenbio…

  • Lecția 11 – Biodiversitate

Importanța biodiversității, crearea habitatelor pentru insecte benefice și polenizatori, pentru păsări și alte viețuitoare…

  • Lecția 12 – Managementul integrat al dăunătorilor(IPM)

Abordarea IPM, principii: prevenţia, pragul economic, monitorizarea, controlul mecanic, biocontrolul, pesticide ecologice…

  • Lecția 13 – Biocontrol

Biocontrol cu păsări, insecte, microorganisme și alte viețuitoare, cum să le atrageți și mențineți în grădină…

  • Lecția 14 – Prepararea extractelor vegetale

Rolul extractelor vegetale, cum preparăm extractele vegetaleboli şi dăunători combătute cu ajutorul extractelor vegetale …

  • Lecția 15- Cultivarea în spaţii protejate

De ce să cultivați în spații protejate, variante, construcţia unui solar, factori de mediu, lumina, CO2 , temperatura, umiditatea…

  • Lecția 16 – Irigarea

Sisteme de irigare, irigarea prin picurare, realizarea unui puț de apă …

  • Lecția 17 – Producerea răsadurilor

Realizarea răsadurilor pe pat încălzit, repicarea, condiții de mediu, păstrarea semințelor, viabilitatea semințelor …


Cultivarea legumelor

Cum să cultivați de la sămânță la recoltare, caracteristicile biologice ale plantelor, distanțe de plantare, varietăți cultivate, perioada de cultivare, condiții de mediu, boli și dăunători (text, foto, video pentru fiecare cultură)…

  • Lecția 18 – Ardei
  • Lecția 19 – Broccoli
  • Lecția 20 – Castraveți
  • Lecția 21 – Ceapă
  • Lecția 22 – Ceapă verde
  • Lecția 23 – Conopidă
  • Lecția 24 – Dovlecei
  • Lecția 25 – Fenicul
  • Lecția 26 – Gulii
  • Lecția 27 – Kale
  • Lecția 28 – Lobodă
  • Lecția 29 – Mangold
  • Lecția 30 – Mazăre
  • Lecția 31 – Morcovi
  • Lecția 32 – Pepeni galbeni
  • Lecția 33 – Praz
  • Lecția 34 – Ridichi de lună
  • Lecția 35 – Ridichi de iarnă
  • Lecția 36 – Rucola
  • Lecția 37 – Salată
  • Lecția 38 – Salată mesclun
  • Lecția 39 – Spanac
  • Lecția 40 – Sfeclă roșie
  • Lecția 41 – Tomate
  • Lecția 42 – Țelină
  • Lecția 43 – Usturoi
  • Lecția 44 – Varză
  • Lecția 45 – Vinete

Marketing & vânzare

  • Lecția 46 – Crearea unui brand

Importanța brandului, cum să construiți un brand…

  • Lecția 47 – Cum să vindeți on-line produsele

Alegerea domeniului pentru site, realizarea unui magazin virtual, avantajele vânzării printr-un magazin virtual, vânzare CSA cu abonament, exemple …

  • Lecția 48 – Promovarea produselor

Metode de promovare, newslettere, sms-uri, articole pe facebook, reclamă targetată …

  • Lecția 49 – Fidelizarea clienților

Importanța fidelizării clienților, etape, cum fidelizăm clienții …

  • Lecția 50 – Ambalarea produselor

Cum ambalăm produsele, etichetarea, cum livrăm …


Preț curs: 2000 lei