Materialul cursului conține text, peste 500 de fotografii, 8 video și este structurat în 40 de lecții.

Realizarea grădinii biointensive

  • Lecția 1 – Introducere

Structura cursului, cum să utilizați cursul, ce ne propunem cu acest curs…

  • Lecția 2 – Proiectarea grădinii

Alegerea locaţiei, dimensiunea grădinii, standardizarea, identificarea straturilor, ce cultivăm, realizarea unei grădini atrăgătoare …

  • Lecția 3 – Grădinărit în straturi înălțate

Ce este grădinăritul în straturi înălțate, avantajele cultivării în straturi înălțate, materiale pentru construcția straturilor înălțate, dimensiuni și forme ale straturilor înălțate

  • Lecția 4 – Construcția straturilor înălțate

Construcția cadrelor pentru straturile înălțate, umplerea cadrelor pentru straturile înălțate și realizarea aleilor

  • Lecția 5 – Cultivarea biointensivă

Principiile cultivării biointensive, avantaje, distanţe de semănare şi plantare în sistem biointensiv

  • Lecția 6 – Crearea unui sol viu

Solul vegetal, rețeaua trofică a solului, microorganisme, râme, cum să vă creați un sol viu …

  • Lecția 7 – Compostul

Ce este compostul, beneficiile compostului, realizarea compostului, variante de compostare, cum facem grămada de compost, materia organică pentru compostare, aerarea, umiditatea, etapele compostării, humusul...

  • Lecția 8 – Grădinărit fără săpat

Abordarea „no-till”, avantajele tehnicii „no-till”...

  • Lecția 9 – Planificarea

Cum alegem plantele cultivate, întocmirea planului anual pentru grădină ...

  • Lecția 10 – Rotaţia culturilor

Ce este rotația culturilor, cum realizăm planul de rotație, considerații privind întocmirea planului de rotație…

  • Lecția 11 – Asocierea plantelor

Avantajele asocierii plantelor, perechi de plante companion, exemple de asocieri de plante aplicate la Gardenbio…

  • Lecția 12 – Biodiversitate

Importanța biodiversității, crearea habitatelor pentru insecte benefice și polenizatori, pentru păsări și alte viețuitoare…

  • Lecția 13 – Biocontrol

Abordarea biocontrolului, biocontrol clasic, augmentativ și conservativ, insecte benefice…

  • Lecția 14 – Prepararea extractelor vegetale

Rolul extractelor vegetale, cum preparăm extractele vegetaleboli şi dăunători combătute cu ajutorul extractelor vegetale …

  • Lecția 15 – Producerea răsadurilor

Semințele pentru răsaduri, materiale necesare pentru înființarea răsadurilor, când semănăm, realizarea unei răsadnițe, îngrijirea răsadurilor (lumina, udarea, temperatura, aerisirea), repicarea, furnizori de semințe certificate ecologic …


Cultivarea legumelor

Cum să cultivați de la sămânță la recoltare, caracteristicile biologice ale plantelor, distanțe de plantare, varietăți cultivate, perioada de cultivare, condiții de mediu, boli și dăunători …

  • Lecția 16 – Ardei
  • Lecția 17 – Broccoli
  • Lecția 18 – Castraveți
  • Lecția 19 – Ceapă
  • Lecția 20 – Ceapă verde
  • Lecția 21 – Conopidă
  • Lecția 22 – Dovlecei
  • Lecția 23 – Fenicul
  • Lecția 24 – Gulii
  • Lecția 25 – Kale
  • Lecția 26 – Mangold
  • Lecția 27 – Mazăre
  • Lecția 28 – Morcovi
  • Lecția 29 – Pepeni galbeni
  • Lecția 30 – Praz
  • Lecția 31 – Ridichi de lună
  • Lecția 32 – Ridichi de iarnă
  • Lecția 33 – Salată
  • Lecția 34 – Sfeclă roșie
  • Lecția 35 – Tomate
  • Lecția 36 – Țelină
  • Lecția 37 – Usturoi
  • Lecția 38 – Varză
  • Lecția 39 – Vinete
  • Lecția 40 – Plante aromatice

Discounturi furnizori


Preț curs: 600 lei

Preț PROMO: 300 lei